ok.. resipi nak mula dah...membebel pulak pica ni!
seaweed
1)pakai seaweed yang kering tau. Bukan yang ada perisa pedas ke apa ke?
Nasi+mayonis+gula
2)nasi yang dimasak tu kita gaul dengan mayonis dan gula tau. Kalau pakai beras jepun tu pun boleh tapi disebabkan pica nak jimat dan malas nak beli kat kedai pakai nasi biasa yang kita masak tu
3)bahan2 tambahan
semua bahan digoreng atau dibakar kalau nak healthy food
1)telur
telur dimasak dadar dan dilipat dan potong panjang2
2)crab stick
tak kira la jenama apa pun janji stick tau.
3)sosej
yang ni pica bakar je dipotong panjang-panjang
4)tuna
tuna yang dah siap kat kedai banyak
5)sayur2
pica selalu makan sayur carrot dengan timun(pakai timun jepun pon boleh timun malaysia pun boleh) yang ni digoreng pun boleh di bakar pun boleh janji lembut senang nak dimakan kalau gigi besi tak payah goreng makan mentah pun boleh. Lastly potong panjang-panjang jugak ye cik-cik sekalian
ok yang gulung ni kita pakai tikar tu tau. Tapi kalo tak ada tak jumpa macam pica kalau p satu kedai p satu kedai ajela nak cepat kan. Hahaha ce teka ce teka pakai apa? pakai plastik dipotong dua. So jimat aja. nak pakai tikar mama kang mama marah tikar duduk dipakainya.. Ampun2 tak pakai da sambil tarik telinga. Berdrama pulak.
![]() |
ceduk nasi dalam mangkuk tadi. Pastu tepek-tepek di seaweed agak-agak ye jangan terlalu tebal dan jangan terlalu nipis. Pastu kat hujung tu tinggal ruang tau |
![]() |
ok bahan yang dipotong panjang-panjang di letakkan di tengah-tengah di atas tu letak la mayonis berjoget-joget |
![]() |
owhh mr shushi you make me smile :) |
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.